Opslagruimte

  22/10/2016     Reacties (0)

Op onze zoektochten komen we veel moois tegen.
Vaak moeten we het laten staan omdat we het niet kwijt kunnen, de winkel is goed gevuld en wisselt regelmatig kwa interieur als we weer iets groots verkopen, toch moeten we zo langzamerhand maar eens een opslagruimte erbij zoeken!

Lees meer

Fietsje

  30/09/2016     Reacties (0)

“Ik doe het wel even voor”; het meisje knikt vriendelijk naar de beer en legt hem met zorg op de toonbank. Behendig klimt ze op de driewieler en fietst een stukkie door de winkel. “Kijk” roept ze tegen Beer “doet het geen pijn aan je oog”… .. Beer knipoogt terug, ze begrijpen elkaar.

Lees meer

Kunst?

  08/09/2016     Reacties (0)

"Kunst?" : vraagt de man in de winkel wijzend naar het lampje.
We raken in gesprek, over het kunstige lampje/conservenblik, tis een grap
Lang verhaal in het kort: tis maar hoe je de dingen bekijkt en Wat je wil zien toch?
Hierover zijn we het eens:-)

Lees meer

Avondlicht

  30/08/2016     Reacties (0)

De etalageverlichting doet het, nou lijkt dat zo in eerste instantie geen groot nieuws, een simpele mededeling die ook weggelaten kan worden ....tja het was best een klusje ...maar goed....
We staan aan de s'avonds aan overkant van de straat , bekijken het effect en horen van voorbijgangers hun verbazing, een winkel? hier? Van plezier openen we de deur en zo hebben we ineens koopavond :-)

Lees meer

Blauwe tuin

  26/07/2016     Reacties (0)

Bij het afleveren van een tafel bij een van onze klanten worden we mee genomen naar haar tuin. Vol trots laat ze zoals ze het zelf noemt haar levenswerk zien. Het is prachtig, vol en kleurrijk, net als de vrouw zelf.

"Omdat het leuk is om te delen" zegt ze als ze wat Hortensia s voor ons afknipt
 

Lees meer

Vaas

  15/07/2016     Reacties (1)

Het zou zomaar een Jan de... of een Frans.... kunnen zijn verteld de man enthousiast met het groen blauwe vaasje in zijn hand, hij belt met de achterban, we bekijken samen de internetpagina met beroemde vazenmakers en ik bewonder zijn enthousiasme en gedrevenheid, ik vind het een lelijk vaasje en heb hem ook daarom gekocht, mooi van lelijkheid dacht ik. Vind ik hem mooier nu ik weet dat? Nee ik geloof het niet .Het staat nu wel op een kleedje, uit een soort van respect denk ik :-)

Lees meer

Vakantie

  04/07/2016     Reacties (0)

 "Ik  ben ook  op vakantie geweest! " roept de jongen spontaan die met een van de koffers uit onze winkel de deur uit loopt, Ik ben altijd vereert met zijn bezoekjes en stel de meest voor de hand liggende vraag die je maar kunt bedenken "waar naar toe?"
Hij staat stil  "Dat weet ik niet" zegt hij na even nagedacht te hebben "maar Marieke was mijn begeleidster" hierbij wijst hij naar de vrouw achter hem en glimlacht hierbij van oor tot oor. 
"Ik hou van haar" giegelt hij...  Marieke glimlacht nu ook.
Eigenlijk zijn ze op zoek naar een klein kadootje voor zijn moeder begrijp ik even later.              
De koffer wordt ingeruild voor een geurkaars. De jongen is blij en huppelt de winkel uit,
"DOEI" roept hij nog als hij al buiten staat.
Ik kan niet wachten tot zijn volgend bezoekje!

 

Lees meer

Spullen

  12/06/2016     Reacties (0)

Moeiteloos manoeuvreert onze kater tussen alle spullen door in de winkel, hij maakt zich slechts zorgen om zijn plek op de stoel die hij zorgvuldig bewaakt. Het assortiment is inmiddels behoorlijk uitgebreid en lang  niet alles kan op de site.
"sfeervol" noemen onze klanten de winkel, kijk, en daar worden we weer blij van!

Lees meer

Samenwerken

  01/06/2016     Reacties (0)

Vandaag samen met een aantal ondernemers uit de Hogestraat het etalage project aangepakt. Er staat veel leeg in de straat, niet goed voor de sfeer, niet goed voor het winkelend publiek. Met een zestal collegas hebben we spullen verzameld en de lege etalage ingericht. Natuurlijk heeft iedereen zijn/haar mening :-) dat maakt SAMEN werken een uitdaging, het is gelukt:-) en we het mooie: we zijn allemaal tevreden!

Lees meer

Radio

  22/05/2016     Reacties (0)

 

Vandaag een verhaal bij de lokale omroep mogen vertellen over De Toonderij, wat tof om mijn enthousiasme over het Waarom van De Toonderij te kunnen vertellen.

Wat de Toonderij is, is inmiddels duidelijk, het Waarom van de Toonderij is belangrijker, mooie ontmoetingen, geweldige verhalen en vooral ons enthousiasme en plezier kunnen delen met de bezoekers van onze winkel en de mensen die we treffen op onze speurtochten.

Lees meer

Mooie dag

  09/05/2016     Reacties (0)

"Best spannend, voor het eerst de deuren open van de winkel, straks komt er niemand"
Om 7 uur s ochtends ben ik al actief en zet wat spulletjes buiten voor het pand,
De eerste klant meldt zich om half 10, ze kijkt, keurt en koopt, :-),  er volgen er meer die dag
"Wat voelt dat goed" zeggen we aan het eind van de dag tegen elkaar wanneer we met een aantal mensen rondom de grote tafel in de winkel een borrel drinken.
Wat zijn er vandaag mooie mensen binnen gelopen,
Bedankt!

Lees meer

Open

  19/04/2016     Reacties (0)

Zo gaan die dingen.....  mijmer ik terwijl ik prijzen plak op de spullen in mijn winkel , je maakt plannen, je wikt en weegt, bent voorzichtig, denkt na, zorgvuldig en veel, maakt een solide ondernemersplan met een tijdspad.... en besluit dan om het toch anders te doen :-)
Ik ga de winkel openen, en wel op zaterdag 7 mei!  Nog even wat laatste regeldingen en dan ben ik er klaar voor :-)
Hoop jullie te zien in Aalten.

Regina

Lees meer

Mooi?

  04/03/2016     Reacties (2)


Eén van mijn eerste verkopen was een zorgvuldig intact gehouden lamp met een prachtige oude uitstraling. Het had jarenlang buiten gehangen, was goed verweerd en had een laagje van stof, vuil en een beetje roest, ik geloof dat men dat “Patina” noemt.
Ik vond het mooi.
De koper ook, dacht ik.
Hij kwam s ’avonds laat nog na veel telefonische route coaching ( nee, je navigatiesysteem brengt je niet altijd waar je zijn wil).
“Ja, mooi”; zei de man “Ik neem hem”
We rekenen af, ik loods de man de straat uit, zwaai hem nog na en zie ineens zijn remlichten opgloeien.
De man stopt, stapt uit, loopt terug en roept: “Oh ja, wat ik nog vragen wilde, met welke verf kan ik de lamp het beste opknappen?” "Hij is wat roestig"....

Even ben ik stil….. Dan moet ik vreselijk lachen (om mezelf).
Natuurlijk, de man doet wat Hij mooi vindt. Das goed.
Regina
                                                                                                       
                                                                                                     
 

Lees meer