Posted on Geef een reactie

Patina heet dat geloof ik…

Eerste verkoop
Eén van mijn eerste verkopen was een zorgvuldig intact gehouden lamp met een prachtige oude uitstraling. Het had jarenlang buiten gehangen, was goed verweerd en had een laagje van stof, vuil en een beetje roest, ik geloof dat men dat “Patina” noemt.
Ik vond het mooi.
De koper ook, dacht ik.
Hij kwam s ’avonds laat nog na veel telefonische route coaching ( nee, je navigatiesysteem brengt je niet altijd waar je zijn wil).
“Ja, mooi”; zei de man “Ik neem hem”
We rekenen af, ik loods de man de straat uit, zwaai hem nog na en zie ineens zijn remlichten opgloeien.
De man stopt, stapt uit, loopt terug en roept: “Oh ja, wat ik nog vragen wilde, met welke verf kan ik de lamp het beste opknappen?” “Hij is wat roestig”….

Even ben ik stil….. Dan moet ik vreselijk lachen (om mezelf).
Natuurlijk, de man doet wat Hij mooi vindt. Das goed.

Posted on Geef een reactie

“Binnenste Buiten” russische fabriekslamp

 

lamp emaille open 1

Af en toe kijk ik naar het woon/eet programma “Binnenste Buiten”.
Afgelopen week kon men een kijkje nemen in een uniek huis in Enschede, een Amsterdams pakhuis,
althans dat was de inspiratie. Goed gelukt, leuk huis.
De lampen boven de keuken tafel kwam me bekend voor!
Dezelfde fabriekslampen maar ook andere hebben we ook in onze winkel, verschillende soorten en maten, om te bouwen of al verbouwd.
(geen garantie dat het productieteam van “Binnenste Buiten” ook bij jullie wil komen filmen natuurlijk 🙂
Posted on Geef een reactie

Winters van vroeger..

 

Winters van vroeger…Ik kan me het spelen in de sneeuw herinneren als kind, het eindeloos glijbanen maken, een sneeuwpop kneden en de sneeuwbal door de straat rollen totdat hij te zwaar werd, dat was dan meestal de standplaats van de pop, sneeuwbalgevechten maar vooral niet kunnen wachten om naar buiten te mogen om te spelen met vriendjes. Koud? ja vast wel maar daar hadden we toch helemaal geen tijd voor, ongecompliceerd op gaan in het moment wat kun je dat als kind goed! Ik kan het als volwassene een stuk minder maar heb zo mn momenten. Iets bedenken, ontwerpen, en dan uitvoeren, meestal gaat het met veel rotzooi gepaard. Opgaan in het moment? het gaat een stuk beter met vieze handen.. ….. 🙂

 

 

Posted on Geef een reactie

Barstje meer of minder……


Ik heb ze allemaal bij elkaar gezet in de winkel mijn collectie religieuze beelden, het spreekt aan merk ik en juist het niet gerestaureerde stuk, geen gedoe met lijm, zo ist mooi, in t echte leven lopen we ook krassen en deuken op.

In Japan doen ze het anders
De eeuwenoude Japanse kunstvorm kintsugi doet juist het tegenovergestelde. In plaats van de breuk weg te poetsen, wordt gebroken porselein weer aan elkaar gezet met lijm vermengd met goud, zilver of platinum. De gedachte hierachter is dat breuken en reparaties onderdeel worden van de historie van een object, in plaats van iets dat je zou moeten verbergen. Ook een mooie gedachte……

Posted on Geef een reactie

In Aalten Vooruit

Aalten/Winterswijk – De Toonderij, Opnieuw en Nieuw, Design4All en Comsolve zijn een bijzondere samenwerking aan gegaan. Een gezamenlijke uitdaging waarvan de ondernemers verwachten elkaar te versterken en aan te vullen.

”De afgelopen weken zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit te realiseren en we denken een veelbelovend samenwerking gevonden te hebben”, zo laten Erica de Ruiter (Opnieuw & Nieuw), Silvio van Koot (Design4All) uit Winterswijk, Nicolien Warner (Comsolve) uit Dordrecht en Regina Dellemijn (De Toonderij) uit Aalten weten.

”Opnieuw en Nieuw en Design4all hebben, op basis van een shop-in-shop, de Toonderij een warm welkom in Winterswijk bezorgd. Vanaf heden dan ook het assortiment van de Toonderij in Winterswijk te vinden. Comsolve heeft zich aan deze samenwerking verbonden en zal de hosting en de internet marketing voor beiden verzorgen. Binnenkort worden de websites volledig vernieuwd. Via de webshops zullen de mooiste vondsten uit het assortiment van Design4all en de Toonderij voor een groot publiek beschikbaar zijn. Een samenwerking die we met veel energie aangaan, waarin we elkaar onze successen gunnen en waar we aan bijdragen die te bereiken. De start van onze samenwerking is veel belovend en levert de energie en motivatie om verder te gaan.”