Koffie

  14/02/2018     Reacties (0)

Goed om te ontmoeten, vanmorgen een netwerkbijeenkomst van Open Coffee Oost Achterhoek, Mooi laagdrempelig, geen poespas, kopje koffie  delen en leren maar :-)
https://www.facebook.com/opencoffeeoostachterhoek/
 

Lees meer

Bedankt voor het delen

  01/11/2017     Reacties (0)

Bedankt iedereen! Wat een leuk succesje het bericht van vorige week : Ik zocht de klant die een tijd terug in onze winkel een bepaald vintage lectuurtafeltje zocht,ik ging voor hem op pad en vond maar was het adres kwijt en zette dus een berichtje op FB,
61 x gedeeld maar liefst en met succes! Ik pak het vandaag in om te versturen naar de bewuste "man tussen de 20 en 30",

Lees meer

doe wat je zelf mooi vindt!

  15/09/2017     Reacties (0)

Als ondernemer ben ik actief op social media, niet alleen om te verkopen of adverteren maar uiteraard ook om te zien wat er speelt op het woongebied.
Soms verrassend dat er ontwerpen of kleuren naar voren komen en soms denk ik : dat herken ik van vroeger, ben ik dus al zo oud? ja, dat ben ik.
Nou heb ik een winkeltje /site waar veel mensen komen die op zoek zijn naar unieke spulletjes, die heb ik niet :-). Wel heb ik: anders, niet gangbaar, oud, stoer, industrieel, nostalgisch en noem maar op, het aanbod is divers, ik ga wekelijks op zoektocht naar schatten voor in de winkel. Soms kom ik terug met een wagen vol en soms met helemaal niets, ik weet het nooit van te voren.
Een veel gestelde vraag van mensen die in de winkel komen : heb je nou ook in je eigen huis de spullen die je in je winkel verkoopt? Heel vaak loop ik dan met een klant naar ons woonhuis ( woon boven de zaak) en laat zien hoe we het hebben en wat we er nog aan gaan veranderen. De een vindt het prachtig, de ander weet niet hoe snel hij/zij weer weg kan komen :-).Vaak zijn mensen verrast over het materiaalgebruik: veel cement, steen, hout en ruwe materialen ( ja, hergebruiken daar waar we kunnen) en hoofdzaak: wij vinden het mooi.
Leuke gesprekken zijn dat, vaak blijkt dat mensen niet goed weten hoe een huis in te richten en uit wanhoop de buren gaan kopiëren, ik lees dat ook veel op social media in de diverse woongroepen.
Jammer vind ik het die onzekerheid of niet durven kiezen voor wat je zelf echt mooi vindt.
Niets mis met inspiratie opdoen bij een ander maar en laat je niet wijs maken door een verkoper/binnenhuisarchitect dat groen/geel/blauw "uit" is, of erger nog dat jouw smaak echt niet kan!
Ben niet zo van het preken maar vooruit voor deze ene keer? "Doe wat je wil in huis, hoe je het wil, roze behang en een geel lampje? als jij het mooi vindt : Doen!
 

Lees meer

Houtkachel

  08/09/2017     Reacties (1)


Een eerste regendag, nog niet echt koud maar toch even de houtkachel aan in de winkel, de eerste x, heerlijk!   de katten liggen er snorrend naast, kom maar op met de herfst!

Lees meer

Regels zijn regels

  26/08/2017     Reacties (0)

INGEZONDEN BRIEF  Aalten vooruit/De Band- Het is vrijdagmiddag en mooi weer, twee ambtenaren van de Gemeente Aalten komen aan. Of we ons spandoek willen weghalen. ''Anders ontstaat er een wildgroei van dit soort dingen. U kunt een vergunning aanvragen maar die wordt waarschijnlijk afgewezen”, zegt de man. “Let ook op wat er voor de winkel staat; er zouden mensen kunnen zijn die zich er eventueel aan gaan storen… “ Ik moet hier echt een beetje om lachen.

Het doek is met zorg uitgezocht en in goed overleg met de buren opgehangen, er is niemand die zich er aan stoort. Mijn spullen staan voor mijn etalage, het is mijn eigen grond. Vol verbazing en ongeloof pak ik mijn afschrift van de bank waarop staat dat ik ook dit jaar weer meer dan 400 euro precariobelasting heb betaald (reclamebelasting) Ik ben namelijk in de veronderstelling dat ik als ondernemer hiervoor ook reclame mag maken op mijn eigen pand. Naïef, blijkt...
In een gemeente met een teruglopend winkelbestand zou je alle medewerking verwachten. Samen met de ondernemers in de Hogestraat proberen we een aantrekkelijke straat te zijn voor het winkelende publiek, nieuwe ondernemers, en dus ook voor de gemeente Aalten. En met succes want Thils Brocante & Lifestyle en het Huiskamertje hebben zich onlangs gevestigd in de Hogestraat, een aanwinst vinden we. Iets om blij van te worden toch?
Welk belang staat er eigenlijk voorop. De regels omdat het regels zijn of wordt Aalten aantrekkelijk gemaakt voor ondernemende middenstanders?
https://www.aaltenvooruit.nl/nieuws/algemeen/228242/regels-zijn-regels-

Lees meer

Bus

  11/08/2017     Reacties (0)

15 maand na start van De Toonderij hebben we een mooie bus gevonden, wat een ruimte/luxe maar vooral wat tof om te kunnen zeggen dat we er echt 1 nodig hebben :-)

Lees meer

  06/07/2017     Reacties (0)

Wat is het goed om een club collegas te hebben waar je mee samen mag werken, Vintage Achterhoek is geboren..
Wilde plannen, bruisende ideeen worden gebundelt, besproken, verworpen en aangenomen, wat overblijft in een tijdspad uitgezet. goeie energie!

Lees meer

Mooie mensen

  17/06/2017     Reacties (0)

                                                                                                                
Wat een mooie ontmoeting , 2 deense muzikanten waren gister op bezoek bij De Toonderij, vandaag kwamen ze terug om hun gekochte items op te halen en om een mini concertje te geven, what a treat, the Smoll family!

Lees meer

Geen peil op te trekken

  03/06/2017     Reacties (0)

De bank staat al even voor de deur, te koop. Al 2 weken staat het alleen maar mooi te zijn ( smaken blijven verschillen natuurlijk), dan koopt een klant uit Arnhem via de site het bankje en ik loop met de reservering naar buiten om deze aan het bankje te hangen.
Er komt een dame op de fiets langs en vraagt vrolijk of het bewuste bankje nog te koop is, nog geen 10 minuten later weer een klant voor hetzelfde bankje! Grappig hoor :-)

 

Lees meer

Loslaten

  19/05/2017     Reacties (0)

Vandaag een erg  aardige dame van de plaatselijke krant op bezoek om een aantal vragen te stellen in het kader van het ondernemerschap, ik ben vereerd, naast de vragen over het bedrijf en hoe het nou allemaal is gekomen een onverwachte of eigenlijk ook weer niet: wat is je levensles. Ik hoef hier niet lang over na te denken, voor mij is "loslaten"een goeie. Soms lastig en spannend maar loslaten is ook ruimte voor nieuwe dingen, das eigenlijk de start geweest van mijn winkeltje :-)

Lees meer

Vuilnisbak

  28/04/2017     Reacties (0)

Tot het midden van de 20ste eeuw gebruikten bijna alle huishoudens vuilnisemmers gemaakt van verzinkt staal. De emmers werden in de jaren zeventig vervangen door de kunststof vuilniszak, nog later weer plastic containers

Sommigen bewaarden de zinken bak als decoratie
Nu zien we ze steeds meer terug, niet alleen decoratief maar vooral ook functioneel.
Nee, niet al ons afval past er meer in, het rijtje gescheiden afval wordt steeds langer,ook bij ons en het is soms een gedoe dat opletten welk afval waar in moet ( vooral buiten in de regen)...maar toch, ik blijf gewoon doorgaan met "onderscheiden"

 

Lees meer

Woonevent Aalten

  21/04/2017     Reacties (0)

Afgelopen weekend hebben we als de Toonderij deelgenomen aan een woonevent hier in Aalten samen met een aantal collegas "wonen". Goed bezocht, leuke ontmoetingen en zeker voor herhaling vatbaar!
http://www.DeToonderij.nl

Lees meer

  21/04/2017     Reacties (0)

Lees meer

Plakplastic

  13/04/2017     Reacties (0)

In de jaren 70 was het hip om alles wat je niet mooi vond te beplakken met plastic, het was er in allerlei kleuren. Mijn eigen moeder heeft enthousiast een groot deel van ons interieur verfraaid hiermee, soms was het een verbetering soms niet, vooral wanneer het recht plakken niet helemaal was gelukt, in dat geval keken we jaren tegen bobbels en scheve randen aan.
Onlangs kwamen we een met houtmotief beplakt tafeltje tegen, zo op het eerste gezicht te zien niets byzonders maar al heel snel zagen we wat er onder zat en met 5 man hebben we het ding in de auto gekregen, het bleek een antieke kluis te zijn, gietijzer en dus zwaar, best leuk dat schatzoeken.

Lees meer

Zelf maken

  23/03/2017     Reacties (0)

Ik kom ze veel tegen in woonprogramma's en dus woonwinkels, de wandkleden, hangers en het nieuwe macrame, terug van weggeweest zoals vaak. Niet moeilijk  om zelf even te maken wanneer je touw/wol/katoen of wat je mooi vind bij elkaar zoekt.
Leuk kleuraccent in je kamer!

Lees meer

Opslagruimte Hogestraat 36

  03/03/2017     Reacties (0)

Geinformeerd, Geprek, Gegund en Gekregen, sinds kort hebben we een prachtig  pand tot onze beschikking met dank aan de Woningbouwcorporatie.
De oude Bakkerij van Lurvink (Aalten) met oven en mengkom nog aanwezig, hoe koel is dat!. Blij met de opslagruimte/etalage schuin tegenover ons, en mooi natuurlijk dat er weer een pand minder leeg staat!

http://www.aaltenvooruit.nl/nieuws/algemeen/113285/leegstand-is-achteruitgang-

Lees meer

Etalage

  23/02/2017     Reacties (0)

Wanneer er weer iets wordt verkocht is dat altijd een leuke aanleiding om de etalage opnieuw in te richten, Buiten storm en regen, binnen Billie Holiday, thee, af en toe een verregende klant.
Blij met het nieuwe pand schuin tegenover ons aan de Hogestraat 36 waar we een aantal grote meubels kwijt kunnen en waar we de etalages aan het  inrichten zijn. Met dank aan de woningcorporatie De Woonplaats mogen we de oude Bakkerij gebruiken, erg tof, 3 vliegen in klap: De woningbouw heeft een toezichthouder, De Hogestraat (gemeente) heeft weer een leegstand pand minder en wij hebben uiteraard een mooie ruimte!

Lees meer