Shop in shop

  01/11/2018     Reacties (0)

we gaan aan de slag met een nieuwe locatie, nee niet in plaats van de winkel in Aalten maar erbij, een shop-in-shop in Winterswijk, nog even wat slepen en inrichten maar dan is iederen welkom!

Lees meer

Cliche

  12/10/2018     Reacties (0)

Weer zo'n cliche denk ik dan als ik dit lees.
Toch heeft het me al vaak geholpen, ik ben nogal bedachtzaam, op zich niet verkeerd maar dat kan ook betekenen dat er lang onvrede blijft over een te maken beslissing,
Vandaag weer 1 genomen: "een Besluit". Heerlijk! , ik kan weer verder actie ondernemen in het laten groeien van mijn bedrijf. :-)

Lees meer

mijn boek

  22/08/2018     Reacties (0)

Ik heb een boek. Op zich niet noemenswaardig  maar dit boek sla ik bijna dagelijks even open om de tekst te lezen die op dat moment voor me komt te liggen, vaak verzonken in gedachten of bezig met een klus of gewoon even snel in het voorbij lopen.
Ooit heb ik het van een rommelmarkt als grap meegenomen, "het boek met alle antwoorden". wie wil dat nou niet!
Het ligt bij ons op de toonbank en al vaak is het een onderwerp van gesprek geweest, soms lachen maar soms serieus. Kijk het gaat natuurlijk niet om de teksten in het boek
zoals: "Kijk of er meer opties zijn" of "Je zult niet teleurgesteld zijn"of iets anders moois maar het zet me vaak wel even op een ander denkspoor en soms is dat best fijn!

Lees meer

Kookpot

  03/08/2018     Reacties (0)

De oude enorme gietijzeren kookpot die al een tijdje voor de winkel staat met af en toe een bloemetje heeft vandaag en wat permanente groep bewoners gekregen, en nu maar bewateren met de temperaturen van de laatste weken!!

Lees meer

Brandkast

  03/08/2018     Reacties (0)

Deze foto kregen van onze Antwerpse klanten die de kast hadden gespot op onze site, helemaal uit Belgie gekomen en nu staat het te pronken in hun gerestaureerd herenhuis, zware jongen om te vervoeren, ik hoop dat hij daar even mag blijven staan :-)

Lees meer

Moedig

  26/07/2018     Reacties (0)

Het is 35 graden buiten, ongekend warm, de weinige bezoekers vandaag van de Toonderij zijn diehards, een soort met "we laten ons niet kennen mentaliteit"die ik bewonder, wanner ik er een aantal spreek kom ik erachter wat ze allemaal gemeen hebben nl":  "koel denken"  Fijn publiek!

Lees meer

Hogestraat

  22/06/2018     Reacties (0)

Hier kwam 1 van onze buren mee aan,een stuk in de krant, ik had het nog niet gezien maar positieve aandacht voor De Hogestraat.

Lees meer

  03/05/2018     Reacties (0)

Soms moet ik mijn aankopen wat grondiger inspecteren dan dat ik afgelopen weekend heb gedaan. We vonden de dokterskast al wel heel erg zwaar bij het inladen maar hadden niet het besef om er eens in te kijken, ook niet bij het uitladen, gemak of tijdsnood, ik laat het even in het midden :-)
De volgende dag bij het schoonmaken en restaureren van deze kast was het duidelijk waarom we ons een bijna breuk hadden getild , deze oude tl buis met ombouw kwam tevoorschijn, niet verkeerd vonden we zo n extratje maar ach toch maar even de rechtmatige eigenaar gebeld.

Lees meer

Bus met reklame

  24/03/2018     Reacties (0)

"Moet niet zo moeilijk zijn " dachten we, zo'n sticker op de bus plakken, dat viel best tegen, de maten klopten niet, de sticker plakte overal op behalve op de bus, we zaten er zelf helemaal onder, kortom: niet meer willen doen en  we laten dit maar over aan de professionals.
Mocht vandaag dit letterkado in ontvangst nemen :-)

Lees meer

De Toonderij breekt door

  15/03/2018     Reacties (0)

https://www.aaltenvooruit.nl/pagina/dekrant

De Toonderij _ Vintage wonen Aalten_  breekt door!
Veel van wat we inkopen moet worden gerestaureerd of vermaakt, het upcyclen of het opknappen  van onze aankopen gebeurt achter de winkel in de al bestaande werkplaats,
een ruimte die nu is afgeschermd. Mooi om te doen dat opknappen en vaak zijn we hier voor een klant aan het werk, helaas zijn we tegelijkertijd dan ook bijna niet meer te zien voor onze bezoekers.
Dat heeft ons aan het denken gezet: we trekken de werkplaats aan bij de winkel, het is nog even wat werk maar binnenkort kunnen onze klanten ons ook aan het werk zien. Natuurlijk blijft de winkel gewoon open tijdens deze klus! De Toonderij Hogestraat 35 7122BN Aalten 0619926130 www.DeToonderij.nl .

 

Lees meer

Rieten stoel

  14/03/2018     Reacties (0)

Bijna elke opa en oma had er wel een staan, "De Rieten Stoel" met een bijpassend lectuurtafeltje met plant. Vaak me een zelfgemaakt kussentje. Ik zie ze nu weer volop bij de woonwinkels ( inclusief plant) Geweldig dat geluid en gevoel van warmte wanneer je jezelf hierin mag nestelen, welkom terug Rieten Stoel!

Lees meer

Koud he?

  02/03/2018     Reacties (0)

Winters van vroeger...Ik kan me het spelen in de sneeuw herinneren als kind, het eindeloos glijbanen maken, een sneeuwpop kneden en de sneeuwbal door de straat rollen totdat hij te zwaar werd, dat was dan meestal de standplaats van de pop, sneeuwbalgevechten maar vooral niet kunnen wachten om naar buiten te mogen om te spelen met vriendjes.
Koud? ja vast wel maar daar hadden we toch helemaal geen tijd voor, ongecompliceerd op gaan in het moment wat kun je dat als kind goed! Ik kan het als volwassene een stuk minder maar heb zo mn momenten. Iets bedenken, ontwerpen, en dan uitvoeren, meestal gaat het met veel rotzooi gepaard.
Opgaan in het moment? het gaat een stuk beter met vieze handen.. ..... :-)

Lees meer

Koffie

  14/02/2018     Reacties (0)

Goed om te ontmoeten, vanmorgen een netwerkbijeenkomst van Open Coffee Oost Achterhoek, Mooi laagdrempelig, geen poespas, kopje koffie  delen en leren maar :-)
https://www.facebook.com/opencoffeeoostachterhoek/
 

Lees meer

Bedankt voor het delen

  01/11/2017     Reacties (0)

Bedankt iedereen! Wat een leuk succesje het bericht van vorige week : Ik zocht de klant die een tijd terug in onze winkel een bepaald vintage lectuurtafeltje zocht,ik ging voor hem op pad en vond maar was het adres kwijt en zette dus een berichtje op FB,
61 x gedeeld maar liefst en met succes! Ik pak het vandaag in om te versturen naar de bewuste "man tussen de 20 en 30",

Lees meer

doe wat je zelf mooi vindt!

  15/09/2017     Reacties (0)

Als ondernemer ben ik actief op social media, niet alleen om te verkopen of adverteren maar uiteraard ook om te zien wat er speelt op het woongebied.
Soms verrassend dat er ontwerpen of kleuren naar voren komen en soms denk ik : dat herken ik van vroeger, ben ik dus al zo oud? ja, dat ben ik.
Nou heb ik een winkeltje /site waar veel mensen komen die op zoek zijn naar unieke spulletjes, die heb ik niet :-). Wel heb ik: anders, niet gangbaar, oud, stoer, industrieel, nostalgisch en noem maar op, het aanbod is divers, ik ga wekelijks op zoektocht naar schatten voor in de winkel. Soms kom ik terug met een wagen vol en soms met helemaal niets, ik weet het nooit van te voren.
Een veel gestelde vraag van mensen die in de winkel komen : heb je nou ook in je eigen huis de spullen die je in je winkel verkoopt? Heel vaak loop ik dan met een klant naar ons woonhuis ( woon boven de zaak) en laat zien hoe we het hebben en wat we er nog aan gaan veranderen. De een vindt het prachtig, de ander weet niet hoe snel hij/zij weer weg kan komen :-).Vaak zijn mensen verrast over het materiaalgebruik: veel cement, steen, hout en ruwe materialen ( ja, hergebruiken daar waar we kunnen) en hoofdzaak: wij vinden het mooi.
Leuke gesprekken zijn dat, vaak blijkt dat mensen niet goed weten hoe een huis in te richten en uit wanhoop de buren gaan kopiëren, ik lees dat ook veel op social media in de diverse woongroepen.
Jammer vind ik het die onzekerheid of niet durven kiezen voor wat je zelf echt mooi vindt.
Niets mis met inspiratie opdoen bij een ander maar en laat je niet wijs maken door een verkoper/binnenhuisarchitect dat groen/geel/blauw "uit" is, of erger nog dat jouw smaak echt niet kan!
Ben niet zo van het preken maar vooruit voor deze ene keer? "Doe wat je wil in huis, hoe je het wil, roze behang en een geel lampje? als jij het mooi vindt : Doen!
 

Lees meer

Houtkachel

  08/09/2017     Reacties (1)


Een eerste regendag, nog niet echt koud maar toch even de houtkachel aan in de winkel, de eerste x, heerlijk!   de katten liggen er snorrend naast, kom maar op met de herfst!

Lees meer