Geplaatst op Geef een reactie

En trek schone sokken aan

“Trek schone sokken aan”

Sinds de komst van de Corona en de daarbij genomen maatregelen moet ik als mens en ondernemer vaak denken aan een voorval een aantal jaar geleden.
Ik had bij de plaatselijke drogist een smeerseltje opgehaald voor ik geloof dat het een koortslip was of iets degelijks, weet het eigenlijk niet meer precies…
Thuis gekomen smeer ik terwijl ik de gebruiksaanwijzing uitvouw en het een beetje ongeduldig ga lezen want ja, dat hoort nu eenmaal zo.. het goedje op mijn bovenlip en lees verder: 2 x per dag dunnetjes insmeren.. enz enz enz.. ik lees snel verder en kom hier uit: “En trek schone sokken aan na het insmeren”. Licht bevreemd maar niet eens heel erg verontrust loop ik naar de kledingkast en pak een stel schone sokken.. Met de sokken in de hand dringt heel langzaam de gelezen tekst door..
Langzaam loop ik toch maar even terug naar de gebruiksaanwijzing… Dan lees ik op de achterzijde dat het goedje ook gebruikt kan worden bij voetschimmel…….Bij het insmeren van de voeten: trek schone sokken aan…….dus..

Niets is  meer relativerend dan kunnen lachen om je eigen dommigheid. Want zelfspot is de beste spot denk ik..
Niet op dat moment maar later… Later is het een verhaal geworden op feesten en partijen, geen dijenkletser maar toch… 😊

En nu kom ik bij het corona verhaal en de maatregelen. Begrijp me goed: Er is een probleem en daar moeten we iets mee, maar… Het klakkeloos opvolgen van niet altijd even heldere en zinvolle maatregelen” voelt een beetje als:
“Trek schone sokken aan” snap je?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *