Geplaatst op Geef een reactie

Hogestraat Aalten

kinderparadijs

Gisteravond werd vanwege de grote  belangstelling voor het onderwerp “de verdwenen middenstand” een tweede fimavond in het Nationaal Onderduik Museum in Aalten gehouden.
In het museumcafé vertoonde men films over de verdwenen winkels uit het centrum van Aalten in de jaren 1960 tot 1993.  Veel aandacht kreeg de film uit 1992 en 1993 met de winkeliers in de Hogestraat. Toen waren er al veel klachten over de verpaupering van het straatbeeld en leegstaande winkels.
Naast het het feit dat er nog steeds problemen zijn met leegstand en verpaupering en dat er aandacht en beleid op moet worden gemaakt was het voor ons ook mooi om te zien hoe de voorgaande winkeliers in ons pand op nummer 35 er echt wel  iets van wisten te maken, het speelgoed van mevr. Geelink, “Het Kinderparadijs”, heel veel poppen zag ik in de gauwigheid en daarna de gitaren en piano’s van Vellekoop. Voor zover het dialect het toeliet begreep ik dat het een stel diehards waren die middenstanders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *